Технология на липозомно капсулиране ТЛК

В света на медицинските изследвания с вълнение се шуми около съвременните биотехнологии, които обещават да подобрят здравето и да удължат качеството на живот на хората. Въпреки, че очакваните резултати и положените усилия от тези нови начинания са много обещаващи, може да минат десетилетия преди те да бъдат реализирани. Дори сега, докато четете тази статия, се формират нови продукти, които обещават да подобрят здравето и да допринесат за увеличаване на дълголетието.

Технологията на липозомно капсулиране (ТЛК) все още не е получила голямо внимание в медиите – за разлика от генните терапии и изследванията на стволови клетки – тази иновативна технология предлага огромен потенциал за помощ на човечеството точно сега. При използването на липозомните структури за капсулиране на хранителните вещества се постигат по-високите им плазмени концентрации в организма, които в общия случай могат да бъдат постигнати само чрез инвазивен интравенозен прием. По този начин се избягва травматичният ефект от инжекционната апликация и специализираното медицинско обслужване, което пациентът спестява. Чрез липозомните системи активните вещества се усвояват пълноценно от организма – без загуба на ценно съдържание, с изключително висока бионаличност. Хранителните вещества се абсорбират и метаболизират от клетките като възстановяват максимално бързо техния дефицит в организма. Липозомните мембрани защитават хранителните вещества по време на движението им през стомашно-чревния тракт и не причиняват раздразнения и страничен дискомфорт.

 

Малка история на Технологията на липозомното капсулиране (ТЛК)

ТЛК е започнала развитието си през 70-те години. За първите 25 години и повече, в тази област на изследване са ангажирани почти изцяло медицински специалисти, които е трябвало да доставят конкретни лекарствени вещества до специфични тъкани на човешкото тяло. Чрез ТЛК се постигат забележителни резултати относно бионаличността и целевото доставяне на терапевтични агенти към тъкани и органи в човешкия организъм.

Същността на ТЛК се състои в образуването на самите липозоми – мехурчета с наноразмери, съставени от основни фосфолипиди (градивният материал на всяка биологична мембрана). Поради тази естествена структура и микроразмери липозомите се „разпознават“ от клетките, към които са насочени и чрез механизмът на адхезия (съединяване), освобождават ценното си съдържание.

Поради своите отличителни трансдермални транспортни качества, някои от по-напредничавите козметични компании използват липозомните системи в различни кремообразни текстури, актуални овлажнители, клетъчни терапии и други козметични продукти.

Определен брой фармацевтични компании инвестират в използването на ТЛК за орално доставяне на хранителни добавки. Предвид впечатляващите предимства на ТЛК, много скоро се очаква масиран бум в броя на хранителните добавки и фирми, използващи Технологията на липозомно капсулиране.

РондоВитал предлага разгледаните хранителни добавки в липозомна форма, произведени от висококачествени натурални съставки, за да се гарантира максимална абсорбция в организма. В допълнение към научноизследователската дейност, иновациите и използването на най-модерните технологии в областта на хранителните добавки, се отделя голямо внимание и на строгите условия за контрол на качеството.

 

Защо ТЛК, използвана в продуктите на РондоВитал е толкова мощна?

  • Специално разработена нанотехнология за транспортиране и доставяне на хранителни вещества в чист и неразграден вид към целеви клетки в човешкия организъм.
  • Осигурява висока абсорбция на капсулираните съставки в човешкия организъм.
  • Предпазва хранителните вещества от външни (влага, окисление) и вътрешни (разпадане/неутрализиране в стомаха/експулсиране) фактори.
  • В липозомите могат да бъдат капсулирани, както мастноразтворими, така и водоразтворими вещества. Механизмът на усвояване е на клетъчно ниво поради субмикроскопичните им размери и фосфолипидна структура.
  • Основните фосфолипиди, използвани за производството на липозоми, които капсулират хранителните вещества, носят само ползи за здравето на човека сами по себе си. Всяка биологична мембрана е изградена от фосфолипиди.
  • Липозомните мембрани защитават активните вещества, с които са заредени и те запазват функционалните си свойства по време на движението в стомашно-чревния тракт.

Липозомните хранителни добавки РондоВитал са разработени чрез потвърдени и сертифицирани в ЕС технологии и системи, с проверено и изпитано качество.

В момента на пазара са налични следните продукти с марката РондоВитал:

Липозомен Витамин C

Липозомен Магнезий+Оптинърв®

Липозомен B комплекс

Липозомен (Куркумин) Кюърейт®

Липозомен Витамин К2+Д3

Липозомен Витамин Д3

Липозомен Акюджоинт® за здрави стави

Липозомно Желязо

Вашият коментар