ТЛК и преимущества на липозомните хранителни добавки

Технологията на липозомно капсулиране е започнала развитието си през 70-те години. Тази невероятна технология работи поради естествения феномен, който всъщност прави живота възможен и такъв, какъвто го познаваме. Това е естественото поведение на фосфолипидите – да образуват липозоми, когато са във воден разтвор при правилните условия. Тези липозоми се зареждат автоматично с водния разтвор, в който се намират. Така например, когато те се намират в разтвор на витамин С, те се изпълват с течен витамин С. Тези малки мехурчета от липозомен витамин С остават непокътнати, докато не се доставят директно в правилните части на тялото.

За да се направят тези изключително сложни добавки, в лабораторни условия първоначално се създадава смес, състояща се от основни фосфолипиди. Подложени под високо налягане, тези фосфолипиди образуват своите липозоми. Мембраната на липозомите защитава намиращото се в ядрото им хранително вещество. Това позволява хранителните добавки на РондоВитал да се поглъщат лесно – самостоятелно или в напитка. Тъй като хранителното вещество е защитено от липозомната мембрана, не се налага използването на свързващи вещества, пълнители, изкуствени подсладители или оцветители. Това води до максималното усвояване на тези хранителни добавки.

Защо ТЛК е толкова мощна?

Основната причина, поради която технологията на липозомно капсулиране е така мощна е, че тя дава възможност за доставка на по-чисти, неразградени вещества към специално насочените тъкани и органи, отколкото всеки друг метод на орално приложение на хранителни добавки.

Важно качество на липозомното капсулиране, което го прави толкова ефективно се намира в самото изграждане на капсулираните липозоми.