Пролетта е сезон, който настъпва с цялата си свежест, аромати и красота в пробуждането за нов живот. И парадоксално, ние се чувстваме изтощени в тази промяна – организмът ни реагира със следните симптоми:

 

сънливост и липса на енергия;

изнервеност и лабилност;

отслабване на фокуса и паметта;

лошо настроение и депресивни състояния;

здравословни неразположения – главоболие, гадене, световъртеж;

промяна в апетита – увеличаване или намаляване

 

Всичко това се дължи на опитите на организма да балансира и компенсира понижената енергия след зимния сезон. Преходът на сезоните, промяната в заобикалящата ни среда изискват контрол над реакциите на метаболизма, за да се осигури поддържането на постоянни нива във вътреклетъчната среда на организма. Клетките са основните структурни и функционални единици на организма. За осъществяване на своите функции те се нуждаят от подходяща среда, характеризираща се с относително постоянство на енергийни източници, вода, температура и киселинност – така наречената хомеостаза.

 

Хомеостазата е метаболитен процес, който позволява на организмите да реагират адекватно на външни фактори и да действат самостоятелно спрямо потребностите си, запазвайки относителна стабилност на основните си физиологични показатели. Въпреки непрекъснатата обмяна на вещества и енергия между организма и околната среда, хомеостазата представлява динамично постоянство, което се запазва.

 

С настъпването на пролетта обаче, продължителността на деня се увеличава, както и слънчевата енергия, която нашият организъм получава – тялото ни трябва да се пренастрои от забавената през зимата защитна система на организма и да започне да работи на по-високи честоти. Точно тази промяна в пролетния сезон много често предизвика и т. нар. пролетната астения или, както всички я наричаме – пролетна умора

 

Някои хранителни добавки са подходящи за овладяване на пролетната умора и за подсилване на организма в този сезон, за да се чувстваме по-жизнени и енергични.

 

Липозомен Б комплекс РондоВитал подпомага организма в справянето с дискомфорта на пролетната умора като:

възстановява дейността на имунната и периферната нервната система;

насърчава нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система;

увеличава енергията, без да има превъзбуждащ ефект;

благоприятства мотивацията и способността за концентрация;

има укрепващо мускулите действие;

подпомага зрението; заздравява чупливите нокти и защитава кожата и косата от различни неблагоприятни фактори.

 

Б комплекс РондоВитал не съдържа захар, глутен, оцветители, консерванти и други изкуствени вещества!

Липозомната формула способства за максималното усвояване в организма с висока бионаличност, без дразнене на стомашно-чревния тракт.

Дозировка: 1 саше дневно

Опаковка: кутия от 30 сашета (за 1 месец)

б комплекс

Вашият коментар