сезонни алергии

Витамините и минералите са безпогрешното решение за превенция и преодоляване на сезонни алергии! При критични състояния и проява на характерните симптоми – сезонен ринит, суха кашлица без наличие на температура, обостряне на неприятните усещания при по-близък контакт с някои растения, обриви и сърбежи – хранителните добавки могат да се приемат целогодишно и продължително време.

Три са основните витамини с помощта, на които можете да се предпазите от досадните сезонни алергии:

Витамин С редуцира нивото на хистамина в кръвта и така подпомага лечението на алергията. Хистаминът е биологична субстанция, която доста често предизвиква алергична реакция при невъзможност на ензимите в организма ни да я разградят.

Витамини от група В или В комплекс подпомагат поддържането на устойчивостта на имунната система. Особено значение относно лечението на алергии има Витамин В5, тъй като участва в изграждане на кортизола, който има връзка с реакцията на организма при характерни стимули от външната среда.

Витамин Е подпомага функционирането на ендокринната система и има индиректно влияние в борбата с алергиите. От особено значение е приемът му при жени с наличие на хормонален дисбаланс и стрес, при които се наблюдават различни сезонни алергии.

Важните минерали, които трябва да имаме предвид при справяне с алергиите са цинк, калций, магнезий.

Кюърейт или Куркуминът подсилва организма в борбата с алергиите поради антиоксидантните си и противовъзпалителни свойства, които притежава.

Липозомните витамини и минерали на РондоВитал могат да ви помогнат да се предпазите или да се справите с различни алергични състояния. Благодарение на специалната си формула, приетите хранителни добавки достигат до нужните специфични тъкани на тялото, тъй като се абсорбират директно в кръвния поток в рамките на минути. Те се усвояват пълноценно от организма и не дразнят стомаха.

Лечението на всяка алергия до голяма степен зависи от самия болен, здравословния начин на живот, пълноценно хранене, сън и спорт. Преумората и стресът също могат да предизвикват пробив в имунната система и оттам отключване на алергията. Доста често алергиите се обуславят с наследствена обремененост или имат психосоматичен ход.

Подхождайте отговорно и с внимание при приемането на хранителните добавки. Приемайте правилно според препоръчителния дневен прием или според указанията на лекуващия ви специалист.