комбинация витамини к2 д3

Витамините К2 и Д3 са мастноразтворими витамини. Характерно за мастноразтворимите витамини е бавното усвояване, поради което се препоръчва консумация на по-мазни храни с техния прием.

Липозомният К2+Д3 РондоВитал, се отличава с иновативна липозомна структура, усвоява се ефективно, с висока бионаличност и проявява елегантно своя синергизъм в човешкия организъм без намесата на други средства.

Витамин К2 е от групата на витамин К, мастноразтворими (хидрофобни) витамини.

 

Витамин К1 (филохинон):

  • отговорен за осигуряване на необходимите нива на коагулация (съсирването на кръвта).

 

Витамин К2 (менахинон):

  • играе важна роля в обмяната на веществата в костите, съединителната тъкан, както и повлиява функцията на бъбреците.
  • участва в синтеза на белтъците, най-вече на Остеокалцина – протеин, изграждащ костната тъкан, чрез поддържане на калциевата хомеостаза.

Витамин К2 се синтезира в храносмилателния тракт от чревна бактерия, която е част от естествената микрофлора на човешкия организъм. Ето защо при някои случаи на чревен дисбаланс или синдром на раздразненото черво се наблюдават намалени нива на витамин К2.

 

Витамин Д3 спада към групата на така наречените калцифероли (витамини Д), мастноразтворими витамини, който пряко участват в растежа на клетките.

  • повлиява растежа и устойчивостта на костите и зъбите при новородени – известен като противорахитичен;
  • насочва калциевите и фосфорните соли на правилното място в костната тъкан.

Счита се, че Витамин Д играе успешно роля и на хормон. Той умело взаимодейства с различни клетъчни рецептори, за да предизвика специфични биологични реакции.

Витамин Д3 помага за нормалното абсорбиране на калция в нашето тяло, като го насочва към правилните места, където може да се отложи, без да се натрупа (калцира) в други тъкани и органи. Основната цел на калция са костите и съединителната тъкан. И тук идва мястото и ролята на Витамин К2. Както споменахме по-горе, Витамин К2 синтезира протеина Остеокалцин, чрез който калция бива „отведен“ към костните структури, където е мястото му за натрупване.

Това взаимодействие между Витамин Д3 и Витамин К2 определяме като Синергия – способността на елементите, участващи в процеса да потенцират ефектите си до постигане на резултат по-голям от сбора на индивидуалните си ефекти. Тази съвместна работа прави двата витамина успешни в ползите си за здравето на костната система и сърдечната дейност.

 

Липозомният Витамин К2+Д3 РондоВитал повлиява:

  • нормалното функциониране на имунната система, като при деца и подрастващи укрепва костите и зъбите;
  • поддържа доброто функциониране на мускулите;
  • поддържа минералната плътност на костите;
  • подпомага правилното усвояване на калций и фосфор в организма;
  • нормалното кръвосъсирване.

Нормалният калциев метаболизъм е от изключително значение за здравия и жизнен човешки организъм. Липсата на Витамини К2+Д3, и по-точно тяхната комбинация може да доведе до натрупване на калций в меките тъкани и бъбреците.

Липозомните витамини К2+Д3 подкрепят ефективно терапията при състояния на Остеопороза, Сърдечно-съдови заболявания, включително камъни в бъбреците.

Липозомната им формула осигурява максимално усвояване директно на клетъчно ниво и в целевите тъкани и органи.

 

липозомен витамин

 

Продуктът можете да намерите в нашия онлайн магазин:
www.rondovital.com/shop

А също и на посочените аптеки в страната:
www.rondovital.com/kade-da-kupya-rondovital-apteki/

Вашият коментар