магнезий и минерали

Липозомен Магнезий+Оптинърв® на РондоВитал – оптимална комбинация от минерали в подкрепа на имунитета

Оптинърв® представлява патентованата формула, която включва освен основно действащата съставка Магнезий и още четири полезни микроелементи – Селен, Цинк, Хром и Таурин.

Магнезий+Оптинърв® на РондоВитал е създаден по иновативната Технология на липозомно капсулиране (ТЛК). Това прави усвояването му директно в клетките на човешкия организъм с изключително висока бионаличност.

 

Магнезият (Mg) е един от най-важните минерали за енергийния метаболизъм в организма; произвежда голямо количество енергия за всички клетки в тялото ни, като ги поддържа, възстановява и регенерира.

Симптомите, свързани с липсата на магнезий могат да бъдат – спад на имунитета, обща отпадналост, липса на апетит, постоянно гадене.

 

Селен (Se) – естествен антиоксидант, който също има отношение към подсилването на имунната система. Важен микроелемент, който защитава организма от вредното влияние на свободните радикали като поддържа нормалното състояние на клетъчните структури; намалява възпалението в кръвоносните съдове и подсилва еластичността им. Селенът действа в посока минимизиране риска от поява на проблеми със сърдечно-съдовата система, дишането, черния дроб и др.

 

Цинк (Zn) – минерал, който притежава антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Приемът оказва благоприятен ефект при инфекции, оксидативен стрес, както и понижава генерацията на възпалителните цитокини (гликопротеини, които имат въздействие върху контрола на растежа и диференциация на клетките).

Цинкът влияе благоприятно при клетъчни възпаления, въздейства върху активацията на имунорегулиращите гени, проявява защитна функция при дихателни алергии, като намалява тяхната острота, облекчава симптомите при вирусни заболявания.

 

Хром (Cr) – есенциален микроелемент, който не се синтезира в човешкия организъм и е необходим в малки количества за изпълнение на биологичните си функции.

Хромът се грижи за подобряване на цялостното здравословно състояние, предпазва от развитието на редица метаболитни, опорно-двигателни и сърдечни заболявания, ендокринни проблеми, поддържа телесното тегло и настроението.

 

Таурин (Taurin) – представлява сярна аминокиселина, която се съдържа в почти всички тъкани в човешкото тяло – особена концентрация има в сърцето, мозъка, кръвните тромбоцити и жлезите, ретината. Тауринът е важен антиоксидант, който има отношение към развитието и защитата на клетките, контролира важни биологични процеси в организма. Тауринът взаимодейства с мазнините в клетъчните мембрани и предотвратява структурни промени в клетките, като ги стабилизира. Характеризира се с благоприятно влияние при защита от различни възпалителни процеси, като елиминира вредните оксиданти и така намалява увреждането на тъканите.

 

Липозомен Магнезий+Оптинърв® на РондоВитал притежава изключителни свойства и потенциал:

  • Висока усвоимост поради липозомната си структура;
  • Висока бионаличност в клетките;
  • Бърз ефект;
  • Подходящ при различни хранителни режими;
  • Без ГМО;
  • Намален риск от предозиране на добавката;
  • Може да се използва дългосрочно без странични ефекти.

 

Липозомен Магнезий+Optinerve® на РондоВитал можете да намерите онлайн на:
www.rondovital.com

или в следните аптеки в страната:
www.rondovital.com/kade-da-kupya-rondovital-apteki

 

липозомен магнезий

 

Вашият коментар