висока бионаличност витамин ц

Витамин С е един от основните витамини, необходими за правилното и нормално функциониране на човешкия организъм.

Една от най-важните му функции е свързана с оптимизиране на имунната система като:

  • повлиява съпротивителните сили на организма чрез подобряване функцията на белите кръвни телца, чиято основна задача е намирането и унищожаването на вируси и бактерии;
  • проявява своя мощен антиоксидантен ефект – проявява синергизъм към други витамини (А и Е), както и помага в усвояването на желязо и калций;
  • синтезира колаген – протеинът, който участва в изграждането на съединителната тъкан.

Човешкият организъм не произвежда витамин С, което налага неговият външен прием. Това става предимно чрез храната и различните хранителни добавки.

Аскорбиновата киселина (витамин С), като химичен елемент, е водоразтворим витамин. Попаднал в организма, той преминава през различни химични процеси (окисление), остава в ниска плазмена концентрация и се елиминира чрез отделителната система. Приемът на Витамин С перорално е ограничен от насищането на чревната абсорбция и осмотичната диария. Степента на резорбция (приемане на вещества в кръвта и лимфата) намалява с увеличаване на приетата доза.

Бъбречната резорбция е различна спрямо приетото количество витамин С в човешкия организъм. Концентрациита на аскорбинова киселина над нивата на резорбция преминават в урината и се екскретират свободно. Приемането на високи дози витамин С води до натрупване в тялото, докато се изчакват плазмените нива да достигнат бъбречна резорбция. Високите концентрации в плазмата се смятат за пренасищане и бързо се изхвърлят с урината, а ниските нива се задържат от бъбреците и се елиминират по-бавно. Този процес изключително натоварва отделителната и храносмилателната системи. Киселинността и отлагането на аскорбата в човешкия организъм могат да причинят редица нежелани реакции.

Възможното предозиране с Витамин С може да навреди на:

  • отделителната система, като образува оксалатни камъчета в бъбреците;
  • стомаха, заради киселинността и дразненето й върху лигавиците в храносмилателната система.

Поради бързото си окисление, Витамин С може вместо да подпомогне клетъчната функция, да я увреди. А системното предозиране може да предизвика гадене, главоболие, мускулни спазми.

Използването на фармацевтичната Технология на липозомно капсулиране е изключително уместна в този случай. Чрез тази технология се постига висока бионаличност и оптимална плазмена концентрация на Витамин С в човешкия организъм, без излишни ефекти върху храносмилателната и отделителна системи.

Технологията на липозомно капсулиране позволява:

  • висока бионаличност за най-кратко време;
  • постигането на по-високи нива на Витамин С за перорален прием с по-малка дневна доза;
  • постигането на високи плазмени концентрации;
  • без странични ефекти за стомашно-чревния тракт – избягва се киселинността на аскорбиновата киселина, която може да раздразни стомаха, тъй като механизмът на усвояване е насочен директно към чревната клетка;
  • активните вещества достигат максимално защитени, в чист и непроменен вид до съответните тъкани и органи, където има нужда от тях.

Липозомният Витамин С на РондоВитал*, повишава плазмените концентрации на витамин С до нива, които могат да се постигнат само чрез инвазивен интравенозен прием.

Високата бионаличност на Липозомния Витамин С на РондоВитал дава изброените предимства при перорален прием. В съчетание с добрия вкус и гъвкавото дозиране поради течната си субстанция, този продукт е незаменимо средство за профилактика и съпътстващо лечение на редица заболявания.

*Продуктът е подкрепен с резултати от клинично изследване.

Липозомен Витамин С на РондоВитал можете да намерите онлайн на:
www.rondovital.com

или в следните аптеки в страната:
www.rondovital.com/kade-da-kupya-rondovital-apteki

Вашият коментар